Systemen

Multi-php

Het is mogelijk om op een systeem twee verschillende versies van php te installeren. Zo kan je bijvoorbeeld twee verschillende appcomponents met twee verschillende php-versies hebben op hetzelfde systeem. Als je al een Phpfpm cookbook hebt geïnstaleerd kan je bij je Cookbook op Edit klikken en extra versies toevoegen.

Om een nieuw Cookbook te installeren navigeer je eerst naar je systeem door naar het Servers tabblad te gaan en vervolgens op je systeem te klikken.

Click server

Nu kom je op het overzicht van je systeem terecht. Klik vervolgens op Cookbooks.

Click Cookbooks

Daarna zie je een knop met Add cookbook. Klik hierop en kies voor het PHP-FPM Cookbook.

Click Phpfpm

Hier kan je, afhankelijk van de versie waaronder je OS draait een php-versie kiezen. Het kleine “i” symbooltje geeft aan wat de standaard versie is voor de OS-versie waar je Php op probeert te installeren. Hier is het dus ook mogelijk om meerdere vinkjes te plaatsen om meerdere versies te installeren.

Choose Versions

Verander nu eventueel andere parameters en klik op de Add knop om je Cookbook op te slaan. Vergeet nu niet op Click here to apply te klikken om je Cookbook effectief te installeren.

Apply

Nu er meerdere Php versies geïnstaleerd zijn kan je verder gaan met het aanmaken van een appcomponent die gebruik maakt van één van de versies die je geïnstaleerd hebt op je systeem.